2014. augusztus 19., kedd

Hócipő effektus

Ülök bambán a gép előtt késő este, és két robbanást hallok, egy autó riasztója megszólal. Mi ez? Nem volt légiriadó, itt télen van nyári zápor villámlással, dörgéssel. Kinézek a lépcsőházba, nincs "lakógyűlés". Kinézek az égre, nem látok semmit. Bekapcsolom a rádiót, politikai elemzés megy, közben sorban mondja be a szenvtelen hang, melyik városokban van éppen légiriadó. Az érzékenyebb interjúvoltak ilyenkor elhallgatnak, a lelkesebbek folytatják.

Mióta visszajöttem, nem volt itt légiriadó. Már azt hittem, vége. 

Most tele van a hócipőm. A szomszédban építkeznek, kurva nagy zaj van, ezért különböző helyeket próbálok ki a dolgozásra. A kóser Café Café: légkondi, limonana darált jéggel és mentával, hosszú kávéval alsó hangon kétezer forint, a városi könyvtár: légkondi, csönd, könyvek, Ricsiék lakása, amikor nincsenek otthon: légkondi, kávé, hűtőből kaja. Kulcsot is kaptam. 

Felhívtam a lakás tulajdonosát, hogy kevesebbet akarok fizetni, mert a lakás minősége a zaj és a benzinszag miatt nem az a minőség, amiben megegyeztünk. Beszélt a férjével, visszahívott, és felháborodottan kérdezte, hogy ha száz sékellel kevesebbet kér, akkor nem lesz zaj? Száz sékelről nem is tárgyalnék. Amikor lejár a szerződésem, elköltözöm. Decemberben lakást kell keresnem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése